Převzato ze stránek WM magazínu
Zařízení k vaření
mikrovlnami původně vyvinuli a zkoumali němečtí vědci v rámci vývoje mobilního
týlového zařízení, zkušebně nasazeného v průběhu invaze do Sovětského svazu.
Těmito výkonnými elektronickými aparáty, umožňujícími masovou přípravu jídel,
hodlala Wehrmacht řešit logistické problémy spojené s palivem pro polní kuchyně.
Navíc nabízely mnohem rychlejší výdej stravy vojákům, než tradiční zařízení. Po
počátečním nadšení však bylo od dalších experimentů tohoto druhu upuštěno. Jak
sami zjistíte, stalo se tak z dobrých důvodů…
Spojenci pak po válce objevili dokumentaci o lékařském výzkumu spojeném s
vývojem těchto aparátů. Tyto dokumenty byly společně s experimentálním
mikrovlnným vybavením převezeny do USA, kde je Ministerstvo války utajilo s
odvoláním na vědecký výzkum.
Některá z ukořistěných zařízení získali už předtím vědci v Sovětském svazu a začali je zkoumat samostatně. Získanými poznatky znepokojení Rusové, kteří provedli zatím nejpečlivější výzkum biologických účinků mikrovln, nakonec zakázali používání podobných zařízení zákonem, stanovili dosud nejpřísnější normy ohledně ochrany před expozicí mikrovlnami a jimi produkovanými poli a zveřejnili celosvětové varování o biologickém a environmentálním riziku vyplývajícím z užívání elektronických zařízení na těchto frekvencích (více informací WM magazín č.1).
Shrnutí lékařských výzkumů
Základní německý výzkum ohledně biologických účinků mikrovlnn prováděla
Humboldtova univerzita v Berlíně v letech 1942–43, tedy v období, kdy probíhalo
vojenské tažení Barbarossa. Počínaje rokem 1957 až donedávna pak prováděl studia
na tomto poli zejména Institut pro rádiové technologie a další vědecká
pracoviště bývalého Sovětského svazu.
Společná zjištění německých a ruských výzkumníků mikrovln lze zařadit do zhruba
tří kategorií: rakovinotvorné účinky, vlivy na výživnou hodnotu potravin a
biologické účinky vystavení lidského organizmu mikrovlnným emisím.
Působení mikrovln na potraviny
Na potravinách vystavených mikrovlnám byly pozorovány následující změny.
Maso: během přípravy v mase vzniká známý karcinohen, d-
nitrosodiethanolamin.
Proteiny: v proteinech dochází k aktivní destabilizaci biomolekulárních
vazeb.
Zvýšená radioaktivita: mezi mikrovlnami zpracovanou potravou a libovolnou
radioaktivitou v ovzduší vznikající „vazba“ způsobí výrazný nárůst nasycení
potravin částicemi alfa a beta.
Mléko a obilniny: v bílkovinných sloučeninách obsaženýchv mléce a
obilních zrnech vznikají rakovinotvorné látky.
Zmrazené potraviny: použití mikrovln k rozmrazování potravin má za
následek změny katabolismu (štěpení) glykosidů a galaktosidů [1].
Zelenina: už extrémně krátké vystavení syrové, vařené nebo zmrazené
zeleniny mikrovlnám mění katabolismus alkaloidů [2].
Důsledky pro lidské tělo
Zažívací systém: labilní katabolismus potravin upravených v mikrovlnné
troubě mění elementární potravinové substance a vyvolává poruchy trávení.
Lymfatický systém: V důsledku chemických změn v potravinových substancích
se objevují poruchy funkcí lymfatického systému. Důsledkem je ztráta tělesné
obrany vůči určitým formám neoplazmy (rakovinových bujení).
Krev: V krevním séru osob, které požily mikrovlnami připravenou potravu
bylo pozorováno vyšší než normální procento rakovinových buněk (cytoma).
Mozek: účinky zbytkového magnetizmu mohou vystavit psychoneurální
receptory v mozku vlivu umělých mikrovlnných vysokofrekvenčních polí reléových
stanic a televizních přenosových systémů.
Volné radikály: z určitých molekulárních formací stopových minerálů v
rostlinných substancích (zejménav syrové kořenové zelenině) vznikají
rakovinotvorné volné radikály.
Zvýšený výskyt rakoviny žaludku a střev: bylo pozorováno statisticky
vyšší procento rakovinových růstů v těchto orgánech, plus všeobecné zhroucení
periferní buněčné tkáně a postupná degenerace zažívacích a vylučovacích funkcí.
Mikrovlny a výživné hodnoty potravin
Vystavení mikrovlnám vyvolalo výrazné snížení výživné hodnoty všech studovaných
potravin. Následují nejdůležitější výsledky.
Znehodnocení vitamínů a minerálů: v každé testované potravině poklesla
biologická využitelnost podstatných živin. Jde například o B komplex, vitamíny C
a E, základní minerály a lipotropy [3].
Rozpad vitálních energetických polí: kapacita vitálních energetických
polí všech testovaných potravin poklesla o 60 až 90 procent.
Snížení stravitelnosti plodů a zeleniny: mikrovlny mění metabolické
reakce a způsobilost integrace alkaloidů, glykosidů, alaktosidů a nitrilosidů
[4].
Znehodnocení masa: mikrovlny v masu likvidují výživnou hodnotu nukleoproteinů
[5].
Snížení kvality potravin: mikrovlny podstatně urychlily strukturální
rozpad všech testovaných potravin.
Biologické účinky mikrovln
Vystavování mikrovlnným emisím má negativní účinky na celkové biologické zdraví
lidí. To se nevědělo až do doby, než Rusové při experimentech s vysoce
sofistikovaným vybavením odhalili, že lidé mohou být mikrovlnami nepříznivě
postiženi aniž by jedli jídla vystavená mikrovlnnému záření.
Ukázalo se, že pouhý vstup do energetických polí v okolí těchto zařízení má
výrazně škodlivé vedlejší účinky. Na základě takto získaných poznatků Sověti v
roce 1976 zakázali veškerá mikrovlnná zařízení zákonem.
Zde jsou účinky, pozorované u lidí „nepřímo“ vystavených mikrovlnám.
Postupný kolaps vitálního energetického pole: u osob zdržujících se
poblíž zdroje mikrovln, například u zapnuté mikrovlnné trouby, dochází k
oslabení vitálních energetických polí. Stav se zhoršuje úměrně délce expozice.
Snížení energie buněk: elektrické napětí v buňkách, zejména krevních a v
lymfatické tekutině, u lidí v blízkosti těchto aparátů klesá.
Destabilizace látkové výměny: potenciály aktivované v potravě externí
energií jsou destablilizující a degenerativní.
Poškození buněk: klesá potenciál vnitřní buněčné blány potřebný při
katabolickém procesu, což vede k jeho destabilizaci a narušenému přenosu živin
do krevního séra.
Destrukce mozkových obvodů: elektrické impulsy na stykových potenciálech
mozku degenerují a selhávají.
Narušení nervové soustavy: nervové elektrické obvody degenerují a
selhávají. Symetrie energetických polí nervových center, jak v centrální, tak i
v autonomních částech nervového systému, se rozpadá.
Ztráta bioelektrické aktivity: projevují se výpadky synchronizace
bioelektrického napětí ve vzestupném retikulárním aktivačním systému (řídícím
funkce vědomí) [6].
Snížená vitalita: lidé zvířata a rostliny v okruhu do 500 metrů od
provozovaného zařízení trpí dlouhodobou a kumulativní ztrátou vitality.
Poškození nervové soustavy a lymfatického systému: v celém nervovém
systému a mízní soustavě se tvoří permanentní „depozity“ zbytkového magnetizmu.
Hormonální nerovnováha: tvorba hormonů a udržování hormonální rovnováhy u
mužů i žen se postupně zhoršuje a nakonec přeruší.
Narušování mozkových vln: úroveň poruch vzorců signálů mozkových vln
alfa, delta a theta je nápadně vyšší, než je obvyklé.
Duševní poruchy: v důsledku neuspořádaných průběhů mozkových vln se
projevují negativní psychické efekty. Patří k nim ztráty paměti a schopnosti
koncentrace, snížení emočního prahu, zpomalení myšlenkových pochodů a
přerušovaný spánek, při statisticky vyšším procentu u jednotlivců dlouhodobě
vystavovaných nepřetržitým okrajovým emisím a vlivům polí produkovaných
mikrovlnným zařízením, ať už šlo o mikrovlnné trouby nebo jiná mikrovlnná
zařízení (obsluhy radarů...).
Potenciální využití důsledků poškození mikrovlnami ke kontrole mysli
V důsledku namátkové tvorby reziduálních
magnetických depozit a vazeb uvnitř biologických systémů těla (poškození nervové
a mízní soustavy) nakonec mohou být zpřístupněny ovlivňování neurologické
systémy (v první řadě mozek a nervová centra). Déle trvající expozice může mít
za následek dlouhodobou depolarizaci tkání neuroelektrických obvodů. Jelikož
tyto vlivy mohou způsobit prakticky nevratná poškození neuro-elektrické
integrity různých součástí nervového systému [7], je příprava potravy v
mikrovlnné troubě v každém ohledu nedoporučitelná. Efekt zbytkového
magnetizmu může vystavit části psychoneurálních receptorů v mozku vlivu uměle
produkovaných mikrovlnných vysokofrekvenčních polí.
Sovětští neuropsychologové, mimo jiné, teoretizovali i o možnostech
psycho-telemetrických účinků (tzn. ovlivňováním lidského chování rádiovými
signály vysílanými na kontrolovaných frekvencích). [8] Zvažovali, zda by pak
vhodné subjekty – zcela nevědomky, pod prahem vnímání – prováděly příkazy
přijímané prostřednictvím mikrovlnných přenosů, působících prostřednictvím již
zmíněných narušení psychoneurálních receptorů na jejich psycho-energetická pole.
Z tohoto důvodu, a kvůli 28 shora uvedeným kontradikacím, je použití
mikrovlnných aparátů v libovolné formě s konečnou platností riskantní. Současné
vědecké názory v mnoha zemích nicméně tomu, co ilustroval zmíněný sovětský
zákaz, zjevně oponují.
Poznámky
[1] Dvě skupiny glykosidů, první obsahuje glukózu a druhá galaktózu. Glykosidy
tvoří rozsáhlou skupinu rostlinných sacharidových derivátů. Galaktóza je bílý
krystalický cukr vznikající při reakci laktózy (mléčného cukru) s vodou.
[2] Bezbarvé, hořké, alkalické krystalické organické substance. Nacházejí se v rostlinách, obsahují dusík a mohou mít výrazné toxické účinky. Např. kofein, morfium nebo strychnin.
[3] Údaj o tom jak rychle si může tělo zpřístupnit a využít živinu.
[4]. Organické sloučeniny v laetrile (vitamínu B17) obsahující trojmocný dusík připojený k jednomu atomu uhlíku.
[5] Substance sestávající z jediného základního proteinu (obvykle histonu nebo protaminu) spojeného s kyselinou nukleovou (jako například proteinový komplex kyseliny deoxyribonucleové – DNK nebo proteinový komplex kyseliny ribonukleové –RNA).
[6] Podobá se síti.
[7] L. R. Luria, Novosibirsk, 1975.
[8] Perov a Luda 1974, 1975 a 1976
Zdroj: http://www.createyourhealthyhome.com/microwave-ovens.htm
Viz také WM magazín č. 1 až 3.
JL, Převzato ze stránek WM magazínu
Zpět na stránky Zdraví, výživa, ekologie a co s tím souvisí