Čaj Hannasaki v novém

Před časem jsem vás informoval o novém čaji na našem trhu nazvaném HANNASAKI - aneb čaj, který spaluje tuky (Hannasaki, červený čaj s nevšedními vlastnostmi). Původní balení obsahovalo sáček čajových lístků tohoto čaje a dva sáčky čaje SAYONARA, který již mnozí z vás znali z dřívějška. Nyní se k nám dostalo balení nové, které již obsahuje pouze čaj Hannasaki. Mimochodem - slovo hannasaki znamená v překladu "jarní květ".

Jak jsem se dozvěděl, původní kombinované balení bylo jen testovací. Nyní tedy dostáváme do ruky "plnou verzi". V čem se liší? Původní provedení podle japonských odborníků sice dovedlo harmonizovat energie jin a jang, avšak nedoplňovalo případný energetický deficit. Nová směs obsahuje vedle "červeného čaje" také čaj zelený, pravděpodobně již známého druhu Sayonara. Původní harmonizační účinek se tak doplňuje o schopnost vyrovnat případný deficit bioenergie.

Nová směs se dodává v prášku, což zjednoduší přípravu a umožní dokonalejší vylouhování. Součástí balení jsou čtyři sáčky po 25 g čaje. Protože k přípravě nápoje postačí čtvrt lžičky prášku a použitý čaj lze louhovat ještě jednou, postačí jedna krabička se 100 g čaje k přípravě až 500 šálků ... Součástí balení je obvyklá plastová lžička; čaj by totiž neměl přijít do styku s kovy.

Čaj Hannasaki se připravuje podobně jako káva - prášek se přelije horkou vodou, promíchá se, nechá ustát a pije se neslazený hned, jak to teplota tekutiny dovolí. Čaj sám o sobě je mírně zásaditý, proto je důležité ho nijak neochucovat, aby tato vlastnost byla zachována. Usazený čaj lze pak přelít ještě podruhé. K přípravě dodavatel doporučuje keramický hrnek s kovovou spirálou na dně. Ty hrnky jsou moc fajn a pěkné - ale mají jednu nedobrou vlastnost. Já jsem si pořídil postupně dva a u obou mi zakrátko spirála odpadla. je totiž ke dnu jen přilepená a použitá technologie si příliš nerozumí s tepelnou roztažností. Spirálu se mi zatím trvaleji nepodařilo přilepit, tak na ni hrnek prostě jen postavím ... :-))

Účinkem čaje, alespoň prvotním, má být rychlejší vyprazdňování; čaj totiž povzbuzuje peristaltiku střev, což je vynikající pro zbavováno organismu toxických látek.

V příbalovém letáčku i v různých časopisech jsou vysoko vynášeny léčivé vlastnosti čaje i jeho složení. O tom, kolik minerálů, vitamínů a stopových prvků lze získat z hrnku nápoje připraveného ze čtvrt lžičky surovinu, lze snad polemizovat. Ale nejdu tu snad o to, zajídat hrnek čaje lžící písku; důležitý je právě harmonizující efekt, kterého lze dosáhnout vyvážením přírodních složek - i když v minimálních množstvích. Nevím také, co si myslet o tvrzení, že pitím čaje Hannasaki lze snížit tělesnou hmotnost o 6 až 7 kg; někdy i o 13 kg. Nebudu ale o tom filozofovat - třeba to pravda je a zrovna vám se zhubnout podaří (pokud to potřebujete). Možná také, že ztráta hmotnosti je dána odvodněním organismu a zbavením škodlivých "usazenin"; to vám ale přesně neřeknu.

Co ale mohu potvrdit je fakt, že Hannasaki je čaj chutný a určitě si jeho pitím nikdo neublíží. A pokud na vlastní kůži ucítíte, jak se váš organismus harmonizuje a "dostává do formy" - bude to moc prima ...


JL

zpět na stránky Zdraví, výživa, ekologie a co s tím souvisí

Zpět k Mostu ?